Kinesisk gigant lukter på Barentshavet

Kinas største oljeselskap Cnooc vurderer å skaffe seg seismikkdata for områder i Barentshavet, til tross for det anspente forholdet mellom Norge og Kina.

Rigg til sjøs - Foto: AP
Energi

Det statlige selskapets canadiske datterselskap Nexen har sendt en epost til Oljedirektoratet, der de undersøker kostnader rundt seismikkdata i Barentshavet, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. De aktuelle områdene ligger sørøst i Barentshavet og rundt Jan Mayen, og datarettighetene skal tildeles i 2016. Seismikkdata viser de geologiske strukturene under havet og er et viktig verktøy i letingen etter olje og gass. Forholdet til Kina har vært kjølig etter at dissidenten Liu Xiaobo fikk Nobels fredspris i 2010. Solberg-regjeringen har forsøkt å blidgjøre kineserne, blant annet ved å ikke møte Dalai Lama da han besøkte Norge. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv