Bankene Barclays og Wells Fargo står ifølge Financial Times overfor potensielt store tap på lån, skriver TDN Finans. Avisen fremholder at dette er et tegn på hvordan det dramatiske fallet i oljeprisen begynner å få skadelige følger i den videre økonomien.
Rammer også bankerSkulle vært solgt - utsatt
Opplysninger om lånet ble ifølge nyhetsbyrået kjent idet delegatene til Opecs ministermøte samles i Wien for å drøfte prisfallet og overskuddet på olje i verdensmarkedet. Ringvirkningene fra et prisfall på 30 prosent siden juni, sprer seg ut over energisektoren, og rammer valutaer, nasjonalbudsjetter og aksjer i energiselskaper.Nå rammer prisfallet også banker, skriver TDN Finans. Tidligere i år ledet Barclays og Wells Fargo et lån på 850 millioner dollar som skulle bidra til gjennomføringen av en fusjon av de amerikanske oljeselskapene Sabine Oil & Gas og Forest Oil. Investorer avsto fra å kjøpe lånet da det først ble lagt ut i juni. Ifølge markedsaktører har fallende oljepriser og volatile kredittmarkeder senere ødelagt nye forsøk på å selge eller syndikere lånet.Barclays og Wells Fargo avslo å kommentere opplysningene, skriver nyhetsbyrået.Ettersom bankene som garanterte for lånet ikke er i stand til å overføre det til investorer, står de nå overfor tap på transaksjonen, idet verdien av gjelden til de to oljeselskapene svekkes, skriver FT. Konkurrerende banker anslår ifølge TDN Finans at lånet på 850 millioner dollar, hvis det forsøkes syndikert nå, vil kunne gå for så lite som 60 cent på dollaren.Et annet lån, ledet av UBS og Goldman Sachs, for å finansiere investeringsselskapet Apollos kjøp av Express Energy Services skulle ifølge nyhetsbyrået vært solgt tidligere i uken, men ser ut til å ha blitt utsatt.Goldman avslo å kommentere opplysningene, mens UBS ikke umiddelbart besvarte en forespørsel om kommentar, skriver FT.