Oljekartellet OPEC besluttet torsdag å beholde nivået på oljeproduksjonen til tross for et stort fall i oljeprisen. Prisen på et fat nordsjøolje falt til vel 74 dollar etter at beslutningen ble kjent. – Jeg er ikke overrasket over om oljeprisen nå vil bevege seg ned på 60-tallet, sier Jarand Rystad i konsulentselskapet Rystad Energy til DN, som er et av verdens mest brukte konsulentselskaper oljebransjen.Den norske kronen falt torsdag ettermiddag. Hovedindeksen på Oslo Børs falt også med 2,5 prosent. Jarand Rystad tror ifølge avisen imidlertid prisen raskt vil komme opp.– Jo lenger ned den går, desto raskere og mer brutalt vil oljeprisen komme tilbake. Norge har veldig mange nye prosjekter under utbygging. Når de kommer inn i markedet fra 2017 og utover, er det en fordel at oljeprisen har kommet tilbake. (..). Det er ingen krise for Norge at det blir ytterligere krisemaksimering i oljemarkedet nå, sier Rystad til DN.