- Den beste oppkjøpskandidaten

Analytiker peker på flere oppkjøpskandidater blant oljeselskapene.

Kjetil Bakken - Foto: Finansavisen
Energi

Onsdag morgen ble det kjent at Shell byr 70 milliarder dollar for britiske BG Group.BG Group bykser 38 prosent på nyheten, mens Shell faller tre prosent.Statoil stiger 1,7 prosent til 155,30 kroner og sørger derfor for at børsen for andre dag på rad når all time high. I løpet av formiddagen har hovedindeksen vært helt oppe i 648,62. Siste notering er 645,07, opp 0,04 prosent.Det norske og DNO stiger henholdsvis 6,9 og 3,5 rprosent.- Statoil-aksjen følger markedet opp. Det kan virke som et stemningsskifte når det gjelder oljemarkedet, men hovedelementet er at Shell vil kjøpe BG Group. Det skaper en generell optimisme i hele sektoren, og drar med seg Statoil også, sier analytiker Kjetil Bakken i Carnegie til Reuters.I Stockholm løftes Lundin 8,9 prosent.- Statoil er ikke den mest sannsynlige oppkjøpskandidaten, så den stiger ikke like mye som Det norske, DNO og Lundin, som kanskje blir sett på som mer sannsynlige kandidater. Det norske er kanskje den kandidaten som er mest attraktiv for selskaper som ønsker å få et fotfeste på norsk sokkel, men det kommer jo an på agendaen til hovedeieren, sier Bakken til nyhetsbyrået.

Nyheter
Børs