- Det er for tidlig å investere i riggaksjer

Meglergigant er skeptisk til investeringer i riggaksjer.

Jackup-rigg. Foto: Seadrill/Finansavisen
Energi

Societé Générale har kuttet kursmålet på John Fredriksens riggselskap Seadrill fra 133 til 86 kroner. Holdanbefalingen opprettholdes.Ifølge TDN Finans mener meglerhuset det er for tidlig å investere i riggaksjer.Seadrill understrekte på en meglerkonferanse nylig  sin høye kontraktsdekning i 2015, på 85 prosent for flyteriggene og 77 prosent for jackup-riggene, melder SocGen. Selskapet uttalte samtidig at det har evne til å kutte kostnadene med over 250 millioner dollar i år, mot rundt 220 millioner dollar i fjor.Bildet består imidlertid også av andre, mindre overbevisende faktorer, som at de nåværende dagratene begynner å nærme seg breakeven-nivåer og at overskuddstilbudet i riggmarkedet er større enn tidligere antatt.Seadriill er sist omsatt for 82,65 kroner, opp 10,1 prosent.

Nyheter
Børs