Kraftig oljelagerbyks i USA

Amerikanske råoljelagre stiger mye mer enn ventet. - Bearish, sier oljeanalytiker.

Torbjørn Kjus, Oljeanalytiker i DNB Markets Eivind Yggeseth / Eivind Yggeseth
Energi

Statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort onsdag viser at de amerikanske råoljelagrene steg 10,9 millioner fat til 482,4 millioner fat i uken frem til 3. april.Bensinlagrene steg 0,8 millioner fat til 230,0 millioner fat, mens destillatlagrene falt 0,3 prosent til 126,9 millioner fat.Råoljelagrene var ventet opp 3,3 millioner fat, mens bensin- og destillatlagrene var ventet hhv. ned 1,5 og opp 0,3 prosent.Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets har et «bearish» førsteinntrykk av rapporten.Oljeprisen reagerer da også litt ned på tallene.Brent mai-olje står i 57,40 dollar, mot 58,28 dollar like før lagertallene ble sluppet. Kontrakten er ned 2,8 prosent i dagens handel.WTI-oljen handles på sin side for 51,70 dollar fatet, ned fra 52,71 dollar like før klokken 15:30.Det tilsvarer en nedgang på 4,2 prosent i dagens handel.

Nyheter
Næringsliv