Oljefondet kan tjene milliarder på BG Group

Som største aksjonær i britiske BG Group kan oljefondet innkassere 27 milliarder kroner ved salg av aksjene til Royal Dutch Shell.

Oljefondet, slyngstad
Energi

Onsdag ble det kjent at Shell tilbyr 50 prosent over markedsverdi for alle aksjene i BG Group, en totalverdi på rundt 13,5 pund per aksje.Ifølge E24 har Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter Statens pensjonsfond, en eierandel på 5,05 prosent, med 172.504.519 aksjer i BG.Fungerende kommunikasjonsdirektør i NBIM, Marthe Skaar, vil ikke kommentere noen forhold rundt Shells tilbud, inkludert om de vil takke ja til tilbudet. (©NTB)Shell kjøper BG Group for 47 milliarder pund, tilsvarende 562 milliarder kroner og oljefondets eierandel tilsvarer da 28,4 milliarder kroner.Hvor stor gevinsten er avhenger av hva oljefondet har betalt for aksjene, men siden i går har i hvert fall verdien på oljefondets aksjer i BG Group økt med over 33 prosent, tilsvarende 7 milliarder kroner.All-time for BG Group er på 1.455,5 pence fra 2. mai 2012. Fra dagens kurs på 1.214,5 pence er det 16,6 prosent opp til den rekorden.

 

Nyheter
Energi