Forvalter om DNO: Lønnen spiller ingen rolle

Swedbank-forvalter Martin Mølsæter mener at det ikke har noe å si hvor mange millioner DNO-styreleder Bijan Mossavar-Rahmani får for jobben.

Foto: DNO
Energi

Styreleder Bijan Mossavar-Rahmani kan få nær 50 millioner i styrehonorar for jobben i DNO og Rak Petroleum. Swedbank-forvalter Martin Mølsæter mener Mossavar-Rahmani er "garantien" for at selskapet lykkes i Kurdistan, skriver Dagens Næringsliv.- Bijan er en av de viktigste grunnene til at jeg holder på DNO. Han er garantien for at DNO får de milliardene kurdiske myndigheter skylder selskapet. Han kjenner alle i Kurdistan, er høyt respektert, forstår kulturen og snakker språket, sier Mølsæter, som er forvalter i Swedbank-fondet First Generator, som kjøpte seg inn i DNO i fjor sommer.Han mener at det ikke har noe å si hvor mye Mossavar-Rahmani får betalt.- For meg spiller det ingen rolle om han får én million eller to millioner dollar for styrelederjobben i DNO. Når jeg vet at kurderne skylder DNO flere milliarder kroner, er det greit at han får godt betalt for jobben, påpeker Mølsæter.- Hadde det kommet inn en norsk sjef på 40 år for DNO i Kurdistan, ville jeg solgt meg ut. Hvis du skal være sikker på å få betaling for oljen, må det være en person som Bijan involvert. Kurderne er svært opptatt av å honorere avtaler med personer de har sterke relasjoner til, og ikke så opptatt av formelle avtaler, sier forvalteren.

Nyheter
Børs