ABB får storkontrakt av Statnett

ABB leverer transformatorer verdt 240 millioner kroner til Statnett.

ABB-logo
Energi

Statnett har tildelt ABB en kontrakt på ni transformatorer i forbindelse med spenningsoppgraderingen av Vestre korridor, som gjennomføres for å øke kapasiteten i sentralnettet.Kontrakten er ifølge ABB på rundt 240 millioner kroner og ble bokført i andre kvartal 2015. Transformatorene vil bidra til å øke overføringskapasiteten i sentralnettet, noe som betyr mer pålitelig kraftforsyning og at det blir mulig å overføre mer fornybar energi.ABB skal levere syv 1.000 megavolt-ampere (MVA) 420/300 kilovolt (kV) transformatorer og to 300 MVA 420/132 kV krafttransformatorer.- Vi er veldig fornøyde med at ABB-teknologi blir valgt som en viktig komponent i oppgraderingen av sentralnettet i Norge. Det er en del av vår Next Level-strategi å støtte økt integrering av fornybar energi og bidra til en bærekraftig utvikling av infrastruktur for kraft, sier Gøran Salomonsen, direktør for ABBs Power Products divisjon i Norge.Statnetts oppgraderingsprosjekt er et av de største av sitt slag i verden. Å utnytte eksisterende overføringslinjer bedre er en miljøvennlig og kostnadseffektiv løsning for å øke kapasiteten i kraftnettet og redusere tapene med små inngrep i landskapet, heter det i meldingen.

Nyheter
Næringsliv