Aker Solutions og Subsea 7 håper på Afrika-jobb

Oljeservicekjempene Aker Solutions og Subsea 7 gir gass i Afrika.

Øyvind Eriksen - Foto: Finansavisen

Ophir Energy har tildelt oppstrøms såkalte FEED-kontrakter (Front End Engineering & Design) for Fortuna FLNG-prosjektet i Block R i Ekvatorial-Guinea til to konsortier. TDN Finans viser til en melding Ophir Energy selv har lagt ut på sine hjemmesider.McDermott Marine Construction og GE Oil & Gas UK utgjør det ene konsortiet, Subsea 7 og Aker Solutions det andre.FEED-prosessen vil være en konkurranse som munner ut i at hvert konsortium legger frem et såkalt EPCIC-anbud (Engineer, Procure, Construct, Install & Commission).På dette grunnlaget vil Ophir Energy velge konsortiet som skal inngå i den endelige investeringsbeslutningen (FID - Final Investment Decision).FEED-prosessen skal etter planen være fullført ved utgangen av 1. kvartal 2016. FID vil treffes medio 2016, mens den første gassen er ventet medio 2019, skriver Ophir.Hele meldingen her.