– Alt annet likt er det negativt for DNO

Kaoset i Nord-Irak rykker stadig nærmere DNO.

Energi

Torsdag informerte DNO om produksjonen og fremtidsutsiktene for Tawke-feltet etter at deler av rørledningen Kirkuk-Ceyhan ble ødelagt mandag. – Alt annet likt er det negativt for DNO at rørledningen er sprengt og ute av drift. Provinsen Sirnak er helt på grensen til Tawke-feltet. Den geopolitiske risikoen har svingt fra ille til verre i løpet av kort tid, sier Swedbanks analytiker Teodor Sveen-Nilsen til Dagens Næringsliv.DNO steg på Oslo Børs torsdag.– Aksjekursen har vært svak de siste dagene, slik at det er en reaksjon på det. For det andre skyldes det at operasjonene går bra. For det tredje fordi selskapet nå vil selge mer olje lokalt, sier Sveen-Nilsen til avisen.Han opprettholder kjøpsanbefaling, men legger til at situasjonen er svært uavklart i regionen.Fredag morgen faller DNO 5 prosent til 7,82 kroner.Siden nyttår har aksjen falt 51 prosent og det siste året er aksjen ned hele 64 prosent.

Nyheter
Energi