Analytiker overrasket over kurshopp

- TGS kjører et tøft løp, sier analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier.

John Olaisen. Foto: Finansavisen
Energi

Seismikkselskapet TGS la frem kvartalstall i morges. Forventningene ble slått. Samtidig gjentok selskapet inntektsguidingen på 630 millioner dollar for året. Anslaget for multiklientinvesteringer ble justesrt opp fra 420 til 490 millioner dollar.- TGS kjører et tøft løp, det øker investeringer kraftig og håper at det lønner seg om et år eller to, kommenterer analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier overfor Reuters.- Det guider opp på investeringer og gjentar inntekter, det skal gi lavere kontantstrøm på kort sikt, så er spørsmålet om dette betaler seg på sikt, der tror jeg analytikerne vil være litt uenige, sier Olaisen. Han har en hold-anbefaling på TGS.Aksjen stiger fem prosent til 178,50 kroner. Olaisen sier til nyhetsbyrået at han er "litt overrasket" over kursoppgangen i TGS. Han tror aksjen hadde ville falt uten rekylen i sektoren.

Nyheter
Børs