Betydelig overtegnet REC-emisjon - vurderer å hente mer

REC Silicon er fortsatt ikke helt fornøyd med finansieringen, og vurderer å utstede obligasjoner.

Moses Lake - Foto: REC

Onsdag ettermiddag varslet REC Silicon en emisjon på opptil 230 millioner ordinære aksjer.Selskapet skriver i en børsmelding torsdag at emisjonen nå er gjennomført til kurs 1,55 kroner.Det var midt i det indikerte intervallet fra 1,50 kroner tilgårsdagens sluttkurs (1,60 kroner).Dermed hentet REC Silicon inn over 356 millioner kroner.Selskapets største aksjonær, Umoe AS, tok 60 millioner aksjer, i tråd med forhåndsaksepten.Ingen adgang til Kina Emisjonen ble ifølge selskapet gjort proaktivt for å styrke den finansielle posisjonen.REC Silicon-sjef Tore Torvund la i tilknytning til fremleggelsen av kvartalsrapporten i går ikke skjul på at selskapet lider under handelskrigen mellom USA og Kina .I tillegg til en svakere rapport enn ventet, kutter REC Silicon grovt sett halvparten av kapasiteten ved Moses Lake-fabrikken i Washington, USA, ved å stenge ned Silane III-produksjonslinjen for resten av 2015.Vurderer obligasjoner På dagens presentasjon, som ble overført live på Hegnar.no, opplyste Torvund om at den rettede emisjonen var betydelig overtegnet, og at selskapet i løpet av dagen vil se på mulighetene for å utstede obligasjoner.Toppsjefen gjentok også budskapet fra gårsdagens rapport at selskapet nå ikke har tilgang til det kinesiske markedet.REC Silicon stiger 3 prosent på Oslo Børs.