Det norske-sjefen: - Vi har intet å tape

det norske, røkke

Samtidig med dagens kvartalstall varslet Aker-kontrollerte Det norske oljeselskap en klage på Olje- og energidepartementets Johan Sverdrup-fordeling inn til kongen i statsråd. Selskapet vil heller ikke utelukke rettslige skritt for å sikre seg verdiene det mener å ha krav på. - Det at de tar klagen på eierandelen i Sverdrup videre til neste instans skaper kanskje litt støy, men det bør ikke gi noen store utslag i aksjekursen, sier Swedbank-analytiker Teodor Sveen Nilsen til Reuters. Overfor nyhetsbyrået gir konsernsjef Karl Johnny Hersvik uttrykk for at selskapet uansett ikke har noe å tape på klagen. - En ytterligere nedside her vil bety at departementet kommer til at det vedtaket de har fattet ikke er det riktige vedtaket. Det går jeg ut fra at ikke er tilfelle. - Det vil derfor overraske meg stort om vi ender opp med en enda mindre eierandel etter dette, sier Hersvik. Han garanterer ifølge Reuters at klagen ikke vil få noen konsekvenser for hverken fremdrift eller samarbeidsklima i prosjektet.Etter å ha vært ned store deler av dagen, har Det norske snudd opp og stiger nå 0,7 prosent til 57,30 kroner på Oslo Børs.