Fornøyd med oppkjøp selv om oljepris er halvert

Det norske oljeselskap kjøpte Marathon Oil Norge for vel ett år siden, da oljeprisen var på topp.

det norske, røkke

I juni i fjor kjøpte Det norske oljeselskap Marathon Oil Norge AS for 12,6 milliarder kroner. -  Med dette oppkjøpet omdanner vi selskapet, og har nådd vårt mål langt foran skjema, sa Det norskes styreleder Sverre Skogen, i forbindelse med oppkjøpet. Planen var at Marathons inntekter fra utvinning i og rundt Alvheim-feltet i Nordsjøen skulle hjelpe Det norske med å utnytte skattefordelene av sine egne letekostnader.Kort etter falt oljeprisen, og Det norske måtte etter hvert nedskrive rundt 2,5 milliarder kroner av Marathon-verdien. – Hvis du sammenligner prisninger på det som har vært gjort av transaksjoner nå, med prisen vi betalte for Marathon for ett år siden, er ikke reduksjonen så stor selv om oljeprisen har kommet ned. Det er fordi den lange enden på oljepris-kurven fortsatt er høy, sier Administrerende direktør i Det norske oljeselskap Karl Johnny Hersvik til Dagens Næringsliv. Analysesjef Anne Gjøen i Handelsbanken Capital Markets er enig.– Det norske hadde ikke hatt mulighet til å fullfinansiere utbygging av Johan Sverdrup hadde det ikke vært for Marathon-oppkjøpet, sier hun til avisen og peker på at tross fall i oljeprisen, har bankene vært villige til å gi store lån til Det norske på grunn av inntektene og reservene det fikk fra Marathon-oppkjøpet.