- Glem oljeprisen, brett opp ermene

Aker Solutions' konsernsjef, Luis Araujo, tror oljekrisen vil fortsette.

– Vi er nødt til å organisere selskapet på en måte som gjør det konkurransedyktig i ethvert markedsscenario, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo til Dagens Næringsliv, og legger til at vi må se bort fra oljeprisen. Onsdag morgen la selskapet frem et resultat etter skatt endte på 209 millioner kroner, mot 388 millioner kroner i samme periode året før. Børsen sendte Røkke-selskapet ned 4,9 prosent til 39,63 kroner samme dag. Torsdag etter drøyt halvannen times handel fortsetter aksjen ned ytterligere 0,63 prosent. Les også: 22.000 oljejobber er borteAraujo tror de tøffe tidene, spesielt innenfor forretningsområde undervannssystemer – subsea, vil fortsette i ett til to år fremover på norsk sokkel.– Vi ser mye usikkerhet i det globale oljemarkedet. Klientene våre holder tilbake på investeringer, ikke bare i Norge, vi ser det overalt, sier Araujo.