Investorer frykter utbyttekutt i Statoil

– Aksjekursen har falt de siste månedene, og det kan tyde på at investorene frykter redusert utbytte fra Statoil, sier analytiker Trond Omdal i Pareto.

Trond Omdal - Foto: Finansavisen
Energi

Analytikere mener Statoil vil slite med å opprettholde utbyttet dersom oljeprisen blir liggende på 55 dollar fatet, skriver DN.Selskapet har imidlertid lovet å holde oppe de kvartalsvise utbytteutbetalingene i år. Statoil har også indikert at man kan klare det til neste år med en oljepris på 60 dollar fatet. Analytiker Trond Omdal i Pareto tror det kan holde hardt. Et utbytte på 1,8 kroner per aksje per kvartal tilsvarer 23 milliarder kroner til aksjonærene på årsbasis.– Med en oljepris på 50–55 dollar fatet vil kuttene komme i 2016, sier Omdal.– Aksjekursen har falt de siste månedene, og det kan tyde på at investorene frykter redusert utbytte fra Statoil, sier han til DN.

Nyheter
Børs