NEL-datter skal bygge hydrogenstasjon i Japan

H2 Logic har inngått en bindende avtale med japanske Mitsubishi Kakoki Kaisha.

bil hydrogen brenselcelle tankestasjon hydrogenbil Foto: Andreas Scheel

NELs datterselskap, H2 Logic, har inngått en bindende avtale med japanske Mitsubishi Kakoki Kaisha om teknologioverføring og tilpasning av «H2Station CAR-100»-produktet for Japan, går det frem av en børsmelding.Siktemålet er at første stasjon skal være i drift i løpet av 2016.H2 Logic vil ifølge meldingen lisensiere CAR-100 teknologien til MKK, og bistå i å tilpasse designet for bruk i Japan.NEL, med Øystein Stray Spetalen på eiersiden, har gått som en kule på Oslo Børs. Bare den siste måneden er aksjen opp over 37 prosent.Hittil i år er oppgangen 96 prosent, mens den er på 160 prosent det siste året.Les mer her.