Norsk oljeindustri ser fremtidsmuligheter i Iran

Avtalen om Irans atomprogram er godt nytt for norsk leverandørindustri, mener bransjen selv, som tror norske selskaper har solide muligheter for å etablere seg i det oljerike landet.

– Dette er gode nyheter, sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen i Norsk olje og gass til NTB etter at Iran og stormaktene tirsdag ble enige om en avtale om Teherans atomprogram.Iran, som har noen av verdens største olje- og gassreserver, har vært hardt rammet av sanksjoner, men med en avtale på plass vil landet åpnes for vestlige selskaper.– Iran er et stort marked, som har behov for både teknologi og kompetanse etter flere år med sanksjoner. Her har norske selskaper en mulighet, mener Hansen.Også Runar Rugtvedt, bransjesjef for Norsk industri olje og gass, ser muligheter for norske oljeserviceselskaper.– Enkelte norske selskaper har jo tidligere levert til Iran, men har måttet trekke seg ut grunnet sanksjonene. De første som nå går inn i landet, er nok selskapene med tidligere kundeforhold de kan dra nytte av, sier Rugtvedt. (©NTB)