Oljeprisen er under press

Oljeprisen faller tirsdag morgen og den norske krona svekker seg.

Oljeprisen er under press tirsdag morgen, mens diplomatene i Wien gjør seg klar til å legge frem punktene i atomavtalen med Iran.Det er ventet at avtalen vil bli signert og at sanksjonene med det også vil bli opphevet, med det resultat at det vil komme mer olje ut i markedet.Brent-oljen faller 1,1 dollar til 56,71 dollar, mens lettoljen samtidig faller 1,2 dollar til 51,0 dollar i elektronisk handel på råvarebørsen i New York. Oljeanalytiker Torbjørn Kjus mente i forkant av avtalen at det sannsynligvis ville bli større prisutslag om det ikke ble en avtale.Euroen svekker seg mot dollar, til 1,0970 dollar.På samme tid fortsetter den den norske krona å svekke seg mot både dollar, euro og pundet.Tirsdag morgen koster en dollar 8,12 kroner, opp fra rundt 8 kroner fredag og 8,08 mandag ettermiddag. En euro koster 8,91 kroner og pundet koster 12,57 kroner.