Oljeprosjekter for 1.640 mrd er stoppet

Oljeselskapene har lagt prosjekter for 1.640 milliarder kroner på is.

Energi

De store oljeselskapene i verden kutter kostnader og har lagt prosjekter for 200 milliarder dollar på hylla, ifølge Financial Times, som viser til en fersk rapport fra Wood Mackenzie.Tilsammen er 46 større olje- og gass prosjekter på tilsammen 20 milliarder fat oljeekvivalenter satt på hold. Det er mer enn Mexicos samlede reservere, skriver avisen.Blant selskapene som har lagt lete- og utvinningsprosjekter på hylla er BP, Anglo-Dutch Royal Dutch Shell, US-based Chevron, Statoil og australske Woodside Petroleum.Analyser fra Rystad Energy i mai viste at prosjekter for 118 milliarder dollar hadde blitt lagt på hylla, mens den nye fra Wood Mackenzie altså viser et mye høyere tall.Mer enn halvparten av reservene som nå er lagt på is ligger på store dyp som både er krevende teknologisk, kostbare og risikable. I tillegg viser analysen som Finacial Times viser til at Canada har satt oljesanprosjekter med reserver på 5,6 milliarder fat på hold.I rapporten som slippes i dag skriver Wood Mackenzie, ifølge FT.com, også at prosjekter som slipper gjennom nåløyet i år trolig kan telles på en hånd.Lettoljen i New York er ned 8 cent til 48,06 dollar mandag morgen.Brent er opp 7 cent til 54,69 dollar.

Nyheter
Energi