OPEC vil ikke kutte i oljeproduksjonen

OPEC-landene er har ingen planer om å redusere oljeproduksjonen, opplyser kartellets leder Abdullah El-Badri.

OPECs generalsekretær Abdalla Salem El Badri. Foto: AP
Energi

Han sier at produksjonen holdes på dagens nivå, til tross for fall i prisene og uro over utsikten til at store mengder iransk olje muligens vil strømme ut i markedet.– Vi møttes i desember i fjor, og vi møttes så sent som i juni. Det ble bestemt å holde produksjonen på 30 millioner fat om dagen. Vi er ikke klare til å kutte i produksjonen, sier Badri.Han var torsdag i Moskva for samtaler med den russiske energiministeren.Algerie, Angola, De forente arabiske emirater, Ecuador, Iran, Irak, Kuwait, Libya, Nigeria, Qatar, Saudi-Arabia og Venezuela er medlemmer av oljekartellet OPEC. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv