Produksjonsoppdatering fra DNO

DNO informerer om produksjonen, og fremtidsutsiktene for Tawke-feltet.

Energi

Før Kirkuk-Ceyhan rørledningen i Tyrkia ble stengt har DNO hatt en snittproduksjon på 157.000 fat olje per dag på Tawke-feltet hittil i 3. kvartal. Dette fremkommer av en børsmelding fra selskapet. Av disse ble 134.000 fat overført via KRG, og 20.000 fat ble solgt lokalt av DNO.DNO opplyser at de vil fortsette produksjonen uavbrutt, ettersom de har fleksibilitet i forhold til å omdirigere produksjonsvolumene til lokale markeder.I 2. kvartal ble 118.000 fat av dagsproduksjonen fra Tawke overført via KRG, mens 31.000 fat ble solgt lokalt, mens 3.500 fat ble raffinert på Tawke-raffineriet. Alt i alt var output fra Tawke opp nesten 50 prosent i 2. kvartal sammenlignet med kvartalet før, sier selskapet i meldingen.DNO overvåker også utviklingen med hensyn til sikkerheten i regionen, og uttaler at de vil iverksette tiltak for å beskytte personell og fasiliteter etter behov.I Oman var produksjonen for 2. kvartal i snitt 9.000 fat per dag, ned fra 11.000 fat per dag i 1. kvartal. Dette skyldes nedstengning av brønnen West Bukha-5.Produksjonen på blokk 32 og blokk 43 i Jemen er fortsatt stengt etter force majeure.

Nyheter
Energi