Sprek oljepris, men hvor lenge kan det vare?

Oljeprisen bevilger seg et lite rally fredag. Analytikere er skeptiske.

Oljeprisen er på offensiven fredag morgen.Brent august-olje stiger 1,4 prosent til 59,45 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 1,6 prosent til 53,63 dollar fatet.Da Oslo Børs stengte i går lå Brent-oljen på rundt 58,60 dollar fatet.Nok et børsrally i Kina og håp om løsning i Hellas etter at den greske regjeringen i går sendte et nytt reformforslag til kreditorene bidrar til oppgangen, selv om oljeproduksjonen på verdensbasis fortsatt er høy.IEA kommer for øvrig med oljemarkedsrapport i dag.Analytikere påpeker overfor Reuters at veksten avtar i Kina.- Underliggende vekst forblir svak...og utviklingen i noen av råvareprisene antyder svakere vekst enn ventet i aktiviteten i juni, skriver Morgan Stanley i et notat.For eksempel er kollapsen i jernmalmpriser et dårlig tegn for Kina.Samtidig påpeker analytikerstanden at kinesisk oljeetterspørsel vil holde seg sterk, grunnet lagerbygging.- Årets oljeetterspørsel har vært frikoblet fra den fundamentale realiteten i Kinas vekstbane, skriver Michal Meidan i konsulentbyrået China Matters ifølge nyhetsbyrået i en rapport.