Tror oljebunnen nærmer seg

Oljeanalytikere mener Iran-avtalen var priset inn.

Avtalen med Iran presset oljeprisen ned, men snart skal den opp igjen. Det tror både SEB-analytiker Bjarne Schieldrop og London-baserte Amrita Sen, ifølge DN.- Like før fallet sa jeg at man burde ligge «short» i oljemarkedet. Det har vært en stormvind fra forhandlinger med Iran og krisen i Hellas, men nå er det mye som tyder på at vi er nær bunnen. Det er et kjøpssignal for dem som gjør et veddemål på oljeprisen, mener Schieldrop ifølge avisen.Heller ikke London-baserte Amrita Sen i Energy Aspects frykter prisfall i kjølvannet av avtalen med Iran.- Denne avtalen var priset inn, sier hun til DN.Schieldrop holder fast på sitt oljeprisanslag på 70 dollar fatet neste år. Sen er mer optimistisk, og tror at oljeprisen vil stige til 78 dollar fatet i andre halvår 2016. I 2017 er anslaget hennes 98 dollar fatet for Nordsjø-olje.