USA-fall i skiferolje fortsetter

USAs oljeproduksjon skrumper stadig inn. Men «USAs heteste skiferoljeprosjekt» går motstrøms.

Energi

Skiferoljeproduksjonen i USA estimeres å falle for fjerde måned på rad i august, skriver amerikanske energimyndigheter (EIA) i sin nye rapport sluppet mandag kveld norsk tid.5,357 millioner fat per dag vil i så fall tilsvare en nedgang på 91.000 fat per dag fra juli-estimatene.Eagle Ford-feltet sør i Texas vil ifølge EIA fortsatt ha det bratteste fallet, med en estimert august-produksjon på 1,538 millioner fat per dag.Det vil i så fall være 55.000 fat per dag mindre enn i juli.Trenden vil også være nedadgående for feltene Bakken og Niobrara.På den annen side estimeres Permian - ifølge EIA «det heteste, ukonvensjonelle prosjektet i USA», til å vise en produksjonsoppgang på 5.000 fat til 2.046 millioner fat per dag.Permian-feltet er lokalisert vest i Texas og i New Mexico.Hele rapporten her.- Må over 60 dollarProduksjonsfallet kommer etter at oljeprodusenter har redusert antallet rigger for å møte en halvering av oljeprisen siden i fjor sommer Riggtellingen fra Baker Hughes viste i forrige uke rundt 645 rigger i arbeid, ned fra 1.609 i oktober.- Markedet øyner at fallet i produksjonen vil fortsette falle utover året, for så å komme litt tilbake i 2016, sier energianalytiker Andrew Cosgrove i Bloomberg Intelligence til Bloomberg.WTI-oljen falt mandag 54 cent til 52,20 dollar på råvarebørsen i New York, og er dermed ned 51 prosent fra 2014-toppen på 107,26 dollar fatet.- Vi må se oljeprisene passere 60 dollar og bevege seg nærmere 65 dollar for å trigge en oppgang i antallet rigger i arbeid. Jo lenger vi holder oss under 60 dollar, desto tøffere vil bli det bli å trappe USAs produksjon opp igjen, fortsetter Cosgrove overfor nyhetsbyrået.

Nyheter
Energi