Venstre legger frem 15 budsjettkrav

Venstre legger fram en liste med 15 krav allerede før regjeringen har startet høstens budsjettforhandlinger. Partiet krever handling for å møte nedturen i oljesektoren.

Sveinung Rotevatn. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix.

– Vi har høye forventninger til budsjettet og vi har 15 tiltak som vi mener må komme på plass, sier arbeids- og sosialpolitisk talsmann Sveinung Rotevatn i Venstre til Dagens Næringsliv.Partiet krever at regjeringen bruker 2,5 milliarder kroner på de 15 tiltakene for å snu nedturen i oljesektoren.– Det som er behovet nå, er en grønn investeringspakke. Situasjonen Norge er i viser hvor farlig det er å gjøre seg veldig avhengig av prisen på en enkelt råvare. Det gjør økonomien vår sårbar, men nå har vi en god sjanse til å gjennomføre en riktig omstilling, sier Rotevatn.Blant de andre forslagene i Venstres milliardpakke heter det at miljøavgifter må økes, og at tiltak må siktes inn på økte investeringer innen samferdsel og på å bygge grønn infrastruktur. Dette vil bidra til omstilling i økonomien, mener partiet.Rotevatn trekker også fram skattefradrag for enøktiltak i egen bolig og skattelette til bedrifter i oppstartsfasen som viktige tiltak. Den største delen av de 2,5 milliarder kronene vil Venstre bruke på å bygge ferdig kollektivsatsingen og de planlagte gang- og sykkelveiene i og rundt landets største byer. (©NTB)