Slik går det med oljeprisen mandag

Oljeprisene faller tilbake mandag morgen.

Olje - Foto - Scanpix
Energi

Brent-oljen faller mandag morgen 0,38 prosent til 51,83 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,27 prosent til 46,85 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,97 dollar fatet ved børsslutt fredag. Årets laveste notering ble satt 13. januar, da Brent-oljen ble omsatt for 46,59 dollar fatet.Fredag viste tall at amerikanske oljeprodusenter satte enda flere rigger i arbeid i forrige uke, det førte til at Brent og WTI samme dag sluttet på de laveste nivåene siden henholdsvis 29. januar og 20. mars, melder The Wall Street Journal og TDN Finans.- Dette er bare nok en ting som forsterker den pessimistiske stemningen i markedet, sier analysedirektør i Mobius Risk Group i Houston, John Saucer, til avisen.Han tror prisene vil teste bunnivåene for året, og at produksjonen "har overveldet markedet, selv om etterspørselen stiger".Bloomberg News skriver ifølge TDN Finans at meldinger fra det iranske statlige nyhetsbyrået Irna, om at landet kan øke sin produksjon med 500.000 fat pr dag allerede én uke etter at sanksjoner oppheves, bidrar til prisfallet mandag.- Hvis Iran er i stand til å øke produksjonen i en slik takt, vil oljeprisene falle ytterligere, fordi dette vil forsterke det eksisterende tilbudsoverskuddet. Svakere økonomiske data i Kina og USA vil svekke etterspørselen, sier råvareanalytiker i Samsung Futures, Hong Sung Ki, til nyhetsbyrået.

Nyheter
Børs