ABB må la minst 260 gå

Bemanningen hos ABB i Norge reduseres med inntil 260 medarbeidere.

ABB har i dag informert de ansatte om at det vil bli gjennomført kapasitetstilpasninger som følge av langvarig svikt i spesielt olje- og gassrelatert industri. Bemanningen hos ABB i Norge reduseres med inntil 260 medarbeidere, skriver selskapet selv i en pressemelding tirsdag.En stor del av kraft- og automatiseringsvirksomheten til ABB i Norge er knyttet til olje og gass og skipsbygging, hvor det i dag investeres vesentlig mindre enn for bare noen få år siden.ABB har i tillegg iverksatt program for kostnadsreduksjoner, samtidig som selskapet forenkler organisasjonen og arbeidsmetoder, slik at det skal bli mer effektivt.- Dette er en dag vi har fryktet ville komme, men som vi har håpet i det lengste å unngå. Vi har fulgt markedet nøye og vurdert mulige tiltak over lang tid. Nedgangen har vært merkbar en stund, og alt tyder på at den vil bli langvarig, sier administrerende direktør Steffen Waal for ABB i Norge i en kommentar.Han understreker at dette er en tøff dag for alle i ABB.- Men på samme måte som vi ansetter når det er stor etterspørsel, må vi redusere kapasiteten når markedet svikter over tid. Vi anstrenger oss for å gjennomføre nedbemanningene på en mest mulig skånsom måte og har en løsningsorientert dialog med de ansattes organisasjoner, sier Waal.Les mer her.