Clarkson Platou Securities kutter kursmålet på PGS fra fire dollar (34 kroner) til tre dollar (25,50 kroner), og opprettholder salgsanbefalingen, går det ifølge TDN Finans frem av en oppdatering.Analytiker Jørgen Lande ser ingen rask løsning på tilbuds- og etterspørselsbalansen i seismikkmarkedet, og anser det som høyst usikkert at det blir bedre selv i 2017.- Likviditeten til PGS vil forbli stram i 2017, mens det er risiko for brudd på lånebetingelser fra tidlig 2016, skriver han ifølge nyhetsbyrået.Lande opplyser at han er langt under konsensus, og venter en flåteutnyttelse på 78 prosent for 3. kvartal med en høy multiklient-andel.Han justerer ifølge TDN Finans også for langt høyere multiklientaktivitet for 2016 og 2017.PGS stiger 3,6 prosent til 33,96 kroner i fredagens handel på Oslo Børs.