Et oppdatert estimat fra operatøren Statoil viser at investeringskostnadene for første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen er
- fra 123 til 114 milliarder kroner. Det er ifølge TDN Finans mindre enn analytikerne hadde ventet.- Riktignok er det vanskelig å vurdere valutaaspektet av anslaget. Samtidig er en rekke av kontraktene alt inngått for første fase, slik at det ikke burde være veldig overraskende at de ikke har klart å få kostnadene mer ned, sier analytiker Christian Yggeseth i Arctic Securities.Istedenfor mener han ifølge nyhetsbyrået at forventningene til kostnadsreduksjoner, sammenlignet med dagens priser, bør være større i andre fase.- Da vil kanskje svakheten i oljeserviceindustrien bli reflektert i større grad. Vi venter at kontraktene for denne fasen vil kunne bidra med mer, gitt at dagens klima vedvarer, sier Yggeseth.Analytikerne i Pareto Securities og Swedbank uttrykker ifølge TDN Finans også skuffelse. Førstnevnte er tydelig på at de fleste trolig ventet en reduksjon på 10-20 prosent.