Kontrakten glapp for Aker Solutions

Aker Solutions tapte Johan Sverdrup-kamp. Analytiker kommenterer.

Haakon Amundsen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Statoil meldte fredag at de har tildelt FMC Kongsberg Subsea en kontrakt for undervannsutstyr til Johan Sverdrup-prosjektet på 1,3 milliarder kroner. -Alle subsea-spillerne var med å by på den. Det er kjent, og det er klart det er hard konkurranse om sånne jobber nå, sier analytiker Haakon Amundsen i ABG Sundal Collier til Reuters.Han mener det var mest sannsynlig at FMC eller Aker Solutions skulle få kontrakten. - Sverdrup er på grunt vann og lite subsea-intensiv utbygging. Hvis man sier det var 40-40 prosent sjanse for Aker Solutions og FMC og resten de andre, var det ikke åpenbart at Aker Solutions skulle vinne den. Det er alltid fint å vinne kontrakter. Det er heller mer sannsynlig at aksjen hadde gått litt hvis de hadde vunnet den, for det (Aker Solutions) har ikke annonsert noe i tredje kvartal enda, kommenterer Amundsen.Aker Solutions faller 1,6 prosent til 31,70 kroner på Oslo Børs. Hovedindeksen er ned 1,2 prosent.