Kurderne vil øke eksporten

KRG planlegger å øke sin oljeeksport til tyrkiske Ceyhan.

De kurdiske regionale myndighetene i Nord-Irak (KRG) planlegger å øke sin oljeeksport til tyrkiske Ceyhan fra 700.000 til 900.000 fat per dag innen utgangen av 2015. Ifølge TDN Finans offentliggjøres planene av Delshad Shaban overfor det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu Agency. Shaban er nestleder for olje- og gasskomitéen i det kurdiske parlamentet.KRG overfører ifølge Shaban for tiden rundt 150.000 fat per dag av eksporten via det irakisk-statlige oljemarkedsføringsselskapet Somo. Han understreker overfor Anadolu Agency at KRG vil fortsette oljesalget uavhengig av Bagdads budsjettproblemer.DNO faller 2,7 prosent til 8,81 kroner på Oslo Børs tirsdag.- Ingen eksporthindre TDN Finans omtaler videre en kjennelse fra en ankedomstol i New Orleans mandag.Ut fra denne mener KRG at det nå ikke finnes hindre for at de kan eksportere olje til USA og andre steder.Domstolen avviste en anke fra KRG om å omgjøre en tidligere kjennelse mot KRGs planlagte salg av olje til en ikke-identifisert kjøper i USA. Ifølge gårsdagens kjennelse gjorde KRGs salg av den omstridte lasten i Israel anken irrelevant.Les mer her.