Oljefolk tenker nytt

Til tross for halvert oljepris, har antallet skattefradragsberettigede forskningsprosjekter i oljebransjen steget med 180 prosent på fire år.

olje, oljefat, oljepris

Forskningsinnsatsen i ­oljebransjen øker gjennom ­oljenedturen, og antallet stats­støttede prosjekter er nær tredoblet på fire år. Lille ­Fishbones er blant pionérene, skriver Dagens Næringsliv.Prosjektet skal gjøre det mulig å hente ut olje fra tette formasjoner, noe som både øker reservegrunnlaget for feltet og senker kostnadene per fat produsert olje. Fishbones-sjef Eirik Renli forteller at bedriften tilsammen har fått 15–20 millioner kroner i støtte fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge, og tror det vil lønne seg. I forrige uke kunne Statoil melde at de hadde gjennomført en vellykket bruk av Fishbones’ teknologi på Smørbukk Sør Extension.