OPEC-signaler tynger oljeprisen - analytiker sjokkert

OPEC sørger for en oljepris på defensiven fredag morgen.

Oljeprisen trekker nedover fredag morgen.Brent november-olje faller 0,4 prosent til 48,87 dollar fatet, mens den ved stengetid i Oslo i går sto i rundt 49,30 dollar. WTI-oljen trekker ned 0,8 prosent til 46,54 dollar fatet, mot rundt 47,20 dollar ved stengetid torsdag.Reuters viser til uttalelser fra Kuwait, en nøkkelprodusent i OPEC, at oljemarkedet vil balansere seg selv, men at det vil ta tid. Dette indikerer støtte for strategien som går ut på å forsvare markedsandeler til tross for fallende priser.Kilder i OPEC ser ifølge nyhetsbyrået ut til å støtte dette synes ved ikke å se for seg en større oljeprisøkning enn fem dollar per år fremover - til 80 dollar i 2020, med en svakere produksjonsvekst i non-OPEC ute av stand til å absorbere dagens tilbudsoverskudd.- Fed-medlem vil ha rentekuttSignalene fra OPEC overskygger forventningene om et løft i oljeprisen etter at Federal Reserve holdt styringsrenten uendret i USA.Analytikere hadde antydet at en svakere dollar - en vanlig konsekvens av lave renter - ville støtte oljeprisen, ettersom den dollarnoterte oljen blir billigere for land som bruker andre valutaer.Men fordi Feds beslutning var basert på økonomiske bekymringer, har noen analytikere ifølge Reuters et annet syn.- Sjokkerende nok mener ett komitemedlem (i Federal Open Market Committee, red. anm) at renten må kuttes, ikke heves, før slutten av 2015. Dette sår alvorlig tvil om enhver renteøkning i det hele tatt i år, sier Howie Lee i det Singapore-baserte meglerhuset Phillip Futures til nyhetsbyrået.- Den trege økonomien er nødt til å tynge på den ene eller andre måte, legger han til.