Slik går det med oljeprisen onsdag

Oljeprisene faller tilbake onsdag morgen.

Olje - Foto - Scanpix

Brent-oljen faller onsdag morgen 0,69 prosent til 48,74 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,52 prosent til 46,12 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 48,03 dollar fatet ved børsslutt tirsdag. Ifølge Bloomberg News og TDN Finans viser en kinesisk industriproduksjonindeks onsdag svakere utvikling enn det økonomer hadde ventet, noe som bidrar til å trekke ned oljeprisene, som ellers påvirkes positivt av utsikter til lavere oljelagertall i USA.Økonomer venter ifølge nyhetsbyrået at oljelagrene i USA vil ha falt med 1,25 millioner fat, når USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ettermiddag offentliggjør sin statistikk for uken frem til 18. september.- Vi venter en nedgang i USAs oljelagre, og det bør få markedet på rett spor igjen. Det vil gi markedet et inntrykk av at økonomien er i fremgang, sier investeringssjef i Ayers Alliance Securities i Sydney, Jonathan Barratt, til Bloomberg News.