Brent-oljen stiger tirsdag morgen 0,19 prosent til 47,43 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,09 prosent til 44,39 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 47,86 dollar fatet ved børsslutt mandag.En rapport som ble sluppet mandag morgen konkluderte med svakere overskudd i kinesiske industribedrifter, med påfølgende bekymring for dempet økonomisk vekst og etterspørsel i Kina, noe som ifølge TDN Finans og The Wall Street Journal preget handelen i oljemarkedet.I tillegg uttalte OMF-sjef Christine Lagarde til den franske avisen Les Echos at organisasjonens tidligere estimater for den globale økonomiske veksten «ikke lengre er realistiske», og at IMFs estimater for i år og neste år vil bli nedjustert, melder nyhetsbyrået.- Kinas etterspørsel utgjør en betydelig del av prissettingen i oljemarkedet. Det som er mye viktigere, er de kinesiske PMI-tallene, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News.