Statoil-sjefen er ikke ferdig med å kutte

Samtidig skal Statoil alene investere rundt 50 milliarder kroner årlig de neste årene.

På Arbeiderpartiets Industrikonferanse mandag kunne Statoil-sjef Eldar Sætre fortelle at de totale kontraktstildelingene for Johan Sverdrup nå er oppe i 45 milliarder kroner, melder TDN Finans.75 prosent har gått til norske selskaper.Oljeprisfallet har tvunget frem saftige kostnadskutt i sektoren, men Sætre vil ifølge nyhetsbyrået ikke svartmale situasjonen for norsk sokkel.- Statoil alene skal investere rundt 50 milliarder kroner årlig de neste årene, det er rekordhøyt. De neste årene kommer 12 nye plattformer i produksjon på norsk sokkel, sier han.Ifølge Sætre vil Statoil fortsette å jobbe med tett med industrien for ytterligere kostnadskutt, og understreker at det ikke finnes alternativer til å være konkurransedyktig over tid.- Det vi ser, er en næring som må tenke helt nytt, sier sunnmøringen ifølge TDN Finans.