Statoil-sjefen fristes

Statoil-topp Eldar Sætre vil åpne opp for leting i Lofoten og Vesterålen.

Statoil-sjef Eldar Sætre mener Lofoten og ­Vesterålen må inn i en fremtidig utlysning av nye områder for olje- og gassvirksomhet, skriver Dagens Næringsliv.- Produksjon og aktivitet på norsk sokkel vil falle jevnt etter 2025 dersom vi ikke finner nye felt og ny aktivitet. Det forutsetter jevn tilgang til nye leteområder, sier Sætre til avisen.Han påpeker at 23. konsesjonsrunde blir særdeles viktig, men at det vil også være nødvendig å åpne ytterligere områder i årene som kommer. - For å være helt tydelig: Vi har alltid utviklet nye områder basert på kunnskap, og vi vil aldri gå inn i områder der vi ikke føler oss helt trygge på at fiskeri- og miljøhensyn er godt ivaretatt, sier Statoil-sjefen.