- Å legge skip i bøya og sende våre folk hjem er et smertelig tiltak

- Dette er sterkt beklagelig, men dessverre nødvendig slik situasjonen i markedet er nå, sier Karl-Johan Bakken

Far Sapphire på prøvetur Foto: Farstad Shipping / Presse

Farstad Shipping faller 0,7 prosent til 14 kroner på Oslo Børs. I dag ble det kjent at rederiet planlegger å legge to forsyningsskip (PSV-er) og tre ankerhåndteringsskip i opplag i Norge på grunn av ytterligere svekkelse av markedet.- Å legge skip i bøya og sende våre folk hjem er et smertelig tiltak, ikke minst for de av våre ansatte som blir personlig berørt av tiltakene. Dette er sterkt beklagelig, men dessverre nødvendig slik situasjonen i markedet er nå, sier Karl-Johan Bakken, konsernsjef i Farstad Shipping, til Reuters.Man må helt tilbake til slutten av 1980-tallet for å finne tilsvarende dårlig marked, opplyser han.- Internasjonalt er markedet svakt og har svekket seg det siste halvåret. I Nordsjøen som er preget av spotaktivitet og korte kontrakter, så har markedet stort sett ligget under driftskostnader i lengre tid, sier han.Fra før har Farstad Shipping to skip i opplag i Norge og to skip i opplag i Asia.