Analysesjef: Vanskelig å få med andre oljeselskaper

Analysesjef i Handelsbanken mener at det ikke er en opplagt sak for Ola Borten Moe og Erik Hauganes nyoppstartede selskap å satse på utbygging fremfor leting.

Anne Gjøen Foto: Iván Kverme

Onsdag ble det kjent at investeringsselskapet Seacrest Capital Group har inngått en avtale med tidligere oljeminister Ola Borten Moe og Det norske-sjef Erik Hauganes selskap OKEA om investeringer på opptil 200 millioner dollar.Analysesjef i Handelsbanken, Anne Gjøen, mener at å satse på utbygging fremfor leting ikke er noen opplagt sak for et nystartet oljeselskap, skriver Dagens Næringsliv.Hun påpeker også på at et oljeselskap som Okea vil måtte forholde seg til medeiere i oljelisensene, som kanskje ikke er like begeistret for å investere når en lav oljepris får kontantstrømmene til å skrumpe inn.- Det kan bli vanskelig for dem å få med seg andre oljeselskaper på å investere i utbygginger nå, når så mange tror at det er mye penger å vinne på at ting blir utsatt, sier Gjøen til DN.