- De investerte virkelig på feil tid

"Kongen av skiferolje", Mark Papa, har ingen tro på at skiferolje-investeringene til selskaper som Statoil noen gang kan bli en god investering.

A drilling rig is seen near Kennedy, Texas, Wednesday, May 9, 2012. A UTSA report says South Texas's Eagle Ford Shale oil and gas bonanza supported nearly 48,000 jobs last year while creating overnight boom towns cashing in on a $25 billion economic windfall. The energy rush that started in 2008 mushroomed into nearly 1,700 wells last year.(AP Photo/Eric Gay) Eric Gay

Mark Papa, "kongen av skiferolje" og tidligere sjef i det amerikanske oljeselskapet EOG Resources, hevder at selskaper som Statoil må se langt etter tilfredsstillende avkastning på sin USA-satsing på land, skriver Dagens Næringsliv.- De internasjonale selskapene som investerte i Bakken og Eagle Ford investerte virkelig på feil tid, sier mannen, som nå er partner i private equity-selskapet Riverstone.Han har ingen tro på at investeringene til selskaper som Statoil noen gang kan bli en god investering.- Det vil bli veldig vanskelig for dem å få en tilfredsstillende avkastning på sin investering på deres fulle investering i disse feltene. Jeg tror de internasjonale selskapene må se på dette som en læreprosess, mer enn å vente en god avkastning, sier han til DN.