Deltar på oljetoppmøte

Som en av ni toppsjefer i oljebransjen setter Statoils Eldar Sætre seg på flyet til Paris i midten av oktober.

Statoil-sjef Eldar Sætre er blant deltagerne når ni toppledere i oljeselskaper møtes i Paris 16. oktober. Oljebransjen er av FNs klimapanel utfordret på å komme med konkrete tiltak foran klimatoppmøtet i Paris 30. november, skriver Dagens Næringsliv.- Eldar Sætre vil delta på møtet i Paris neste fredag. Statoil er med i Oil & Gas Climate Initiative. Det er et samarbeid mellom oljeselskaper som har til formål å drive frem løsninger og teknologi for å redusere utslipp og bidra til å løse klimautfordringene, sier informasjonsdirektør i Statoil, Knut Rostad, til avisen.Selskapene som møtes er Statoil, Eni, Total, britiske BG, BP, Shell, spanske Repsol, meksikanske Pemex og verdens største oljeselskap Saudi Aramco. Foreløpig har ingen amerikanske selskaper gått inn i gruppen.