- Dette kan bli en veldig god investering

Statoil-sjefen har fortsatt tro på at USA-investeringene på land kan bli god butikk.

De siste årene har mye av veksten i Statoil kommet internasjonalt, særlig til lands i USA. Men satsingen i USA har så langt kostet dyrt, skriver Dagens Næringsliv.Hittil har oljegiganten skrevet ned verdier for over 70 milliarder kroner i Nord-Amerika.- Jeg ønsker ikke å gi karakter. Jeg ser bare fremover. Når det gjelder nedskrivningene, er de gjort ut fra forutsetninger om fremtiden og det faktum at vi har tatt ned de langsiktige prisforutsetningene, sier Statoil-sjef Eldar Sætre til avisen.Han er overbevist om at hvis man går gjennom Statoils portefølje og sammenligner eiendeler ute med de på norsk sokkel, vil man ikke finne noe systematisk bilde der eiendeler på norsk sokkel er mest verdt.- Dette kan bli en veldig god investering. Husk på at vi er plassert på noen av de beste lokasjonene onshore USA, både på gass og på oljesiden, sier Sætre