Kværner signerer milliardkontrakt

Kjell Inge Røkkes Kværner signerer torsdag kontrakt for levering av stålunderstell på Johan Sverdrup.

Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen

Kværner signerer torsdag kontrakten for levering av stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup-feltet, opplyses det i en melding. Verdien på dagens kontrakt er om lag 1 milliard kroner.Med denne tildelingen skal Kværner levere de tre største av de fire stålunderstellene til Johan Sverdrup, i tillegg til et av plattformdekkene. "Den nye leveransen vil inkludere ingeniørtjenester, innkjøp og fabrikasjon. Ingeniørarbeidene vil bli utført ved Kværners kontorer i Oslo og starter umiddelbart. Prosjektledelsen skal være basert ved Kværners anlegg for avanserte stålunderstell i Verdal. Her vil også prefabrikasjon og sammenstilling starte fra sommeren 2016", heter det i meldingen.Stålunderstellet skal leveres sommeren 2018.- Kontrakten er vunnet i internasjonal konkurranse, og bekrefter Kværners posisjon som en av industriens ledende leverandører av stålunderstell. De forbedringene vi har gjennomført de siste årene gjør at vi kan tilby nye stålunderstell til samme pris som for 15 år siden. Samtididig er vi bevisste på at vi må holde fokus på sikker gjennomføring, forutsigbar timeplan og avtalt kvalitet, sier konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugan, i en kommentar.- Resultatet av dette er at vi har en sterk konkurransekraft og samtidig fornuftige marginer. Jeg er glad for at kundene våre bekrefter at vi er en leverandør som tilbyr en attraktiv kombinasjon av teknologisk ekspertise og kostnadseffektivitet, påpeker han.Les hele meldingen her.