Oljeanalytiker: - Det er ikke tvil om at han har rett

ABG Sundal Colliers oljeanalytiker er helt enig med "Kongen av skiferolje".

Analytiker i ABG Sundal Collier, John Olaisen, er helt enig i Mark Papas vurdering av Statoil-investeringene i USA, skriver Dagens Næringsliv.- Det er ikke tvil om at han har rett, sier han til avisen.Han er imidlertid ikke helt sikker på hva som egentlig var årsaken til Statoils bom.- De var tidlig inne i Marcellus. Der fikk de gassprisen imot seg, men det er ikke Statoils skyld. Gjennom oppkjøpet av Brigham Exploration fikk de tilgang til Bakken-feltet. Men jeg vet ikke årsaken til hvorfor det har gått galt der. Statoil betalte en premium for de beste folkene og adgang til gode områder, men så forsvant de gode folkene. Hvorfor vet jeg ikke. Eagle Ford var et bomkjøp, sier Olaisen til DN.