Oljelagrene steg mer enn ventet - oljeprisen rett ned

De amerikanske råoljelagrene steg overraskende mye sist uke.

Marathons Texas City-raffineri. (AP Photo/David J. Phillip, file).

De amerikanske råoljelagrene steg med 3,1 millioner fat i uken frem til 2. oktober, ifølge statistikk fra det amerikanske energidepartementet (EIA) offentliggjort onsdag ettermiddag.Det var ifølge tall fra Bloomberg ventet at lagrene skulle være opp 2,3 millioner fat.Tirsdag kveld viste statistikk fra American Petroleum Institute (API) at de amerikanske råoljelagrene falt med 1,2 millioner fat forrige uke.Råoljelagrene på leveransepunktet Cushing i Oklahoma ble redusert med 0,1 millioner fat, meldte API ifølge TDN Finans.Brent-oljen reagerer umiddelbart ned. Klokken 16.42 stiger prisen med 1,21 prosent til 52,55 dollar fatet, mens prisen før tallene var oppe i 53,04 dollar fatet, etter en oppgang på 2,16 prosent i dagens handel.WTI-oljen er nå opp 0,45 prosent til 48,75 dollar fatet, etter å ha steget med 2,02 prosent til 49,53 dollar fatet ved børsens stengetid.