Oljesjef: Etterspørselen vil øke mer enn ventet

Opec-sjefen mener den globale etterspørselen vil øke mer enn ventet, dersom prisene holder seg lave.

olje, oljefat, oljepris

Opecs generalsekretær Abdalla Salem Badri mener etterspørselen etter olje på verdensmarkedet i en situasjon med fortsatt lave priser vil øke mer enn Opec tidligere har anslått, melder Bloomberg News ifølge TDN Finans.Han forventer at den globale oljeetterspørselen i løpet av 2015 vil øke med 1,5 millioner fat per dag, mer enn tidligere anslått. For 2016 venter Opec en økning på 1,3 millioner fat per dag.Brent-oljen stiger torsdag morgen 0,16 prosent til 51,41 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,23 prosent til 47,92 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 53,04 dollar fatet ved børsslutt onsdag.