Oljeutslipp på Statfjord-feltet

Det ble oppdaget et oljeutslipp i sjøen på Statfjord-feltet torsdag morgen. Det er uklart hvor mye olje som har havnet i vannet.

Statfjord A-plattformen. Foto: Harald Pettersen/Statoil ASA.

Siste: Overfor TDN Finans røper Statoil at oljeutslippet estimeres til rundt 40 tonn, tilsvarende rundt 293 fat.Oljeutslippet ble oppdaget under lasting av olje fra Statfjord A-plattformen til tankskipet Hilda Knutsen via lastebøyen OLS B, som ligger mellom Statfjord A og Statfjord B, opplyser Statoil.Selskapet opplyser at lekkasjen har oppstått i en flens i en lasteslange, men at det så langt er for tidlig å si hvor mye olje som har lekket ut.Statoil opplyser at all lasting tankskipet er stoppet, og at tilførselen til rørledningen og lastesystemet fra Statfjord A er stengt. Produksjonen på Statfjord A går imidlertid som normalt.Et beredskapsfartøy med oljevernutstyr, et ankerhåndteringsfartøy utstyrt med en fjernstyrt miniubåt, såkalt ROV, samt et redningshelikopter, er på stedet. (©NTB)