Riggselskap vurderer skraping av moderne enheter

Ocean Rig vurderer å skrape moderne, halvt nedsenkbare borerigger.

Ocean Rig-eide Leiv Eiriksson. (AP Photo/Greenpeace, Steve Morgan)

Det amerikanske riggselskapet Ocean Rig sier i en ny flåteoppdatering, gjengitt av streetinsider.com, at de vurderer skraping som et alternativ for de halvt nedsenkbare boreriggene, Eirik Raude og Leiv Eiriksson dersom ingen av de får nye kontrakter.Eirik Raude som ble bygget i 2002 er for tiden på oppdrag for Noble Energy utenfor Falklandsøyene, men har ifølge selskapet ingen oppdrag i sikte etter at den nåværende kontrakten løper ut i januar 2016. Heller ikke den 2001-bygde Leiv Eiriksson ser ut til å få nye oppdrag etter at kontrakten i Norskehavet med Maersk Oil går ut i mars 2016.CEO og styreleder i Ocean Rig, George Economou sier videre i oppdateringen at de som følge av det utfordrende markedet kommer til å å prioritere kontantbeholdningen og god likviditet fremover, samt justere den tilgjengelige kapasiteten til de nye markedsforholdene.